Yeni platformada hesab yaratmazdan əvvəl şəxsi məlumatların qorunması ilə bağlı şərtləri diqqətlə oxumağa çalışıram. İstifadəçinin hansı məlumatları paylaşmalı olduğu, bu məlumatların nə məqsədlə istifadə edildiyi və hesab bağlandıqdan sonra məlumatların necə idarə olunması barədə konkret məlumatların olması mənim üçün vacibdir. Məxfilik siyasətini oxuyarkən hansı bəndlərə xüsusi diqqət yetirmək və potensial riskləri necə müəyyən etmək olar?
8 visualizzazioni

-01.png)

Mən internetdə hansısa yeni səhifə haqqında çox yüksək vədlər görəndə bir az ehtiyatla yanaşıram. Reklam başqa şeydir, real istifadə tamam başqa. Ona görə yeni platforma ilə tanış olanda əvvəlcə ən sadə şeyləri yoxlayıram: səhifə telefonda necə açılır, menyu haradadır, əsas bölmələrə keçmək asandırmı? Azərbaycan auditoriyasına yönəlmiş variantlardan biri kimi səhifəsinə də baxmaq olar. Burada ümumi quruluşu nəzərdən keçirib mobil istifadə baxımından nə qədər rahat olduğunu özünüz qiymətləndirə bilərsiniz. Məncə, belə hallarda ən doğru yanaşma başqasının fikrinə tam güvənmək deyil. Bir nəfər üçün əla olan interfeys digərinə çox sadə və ya əksinə, çox qarışıq görünə bilər. Ona görə özünüz bir neçə dəqiqə istifadə etdikdən sonra qərar vermək daha məntiqlidir. Mən xüsusilə səhifənin lazımsız elementlərlə yüklənməməsini sevirəm. Çünki əsas məqsəd bir şey tapmaqdır, ekranı müxtəlif bannerlərlə doldurmaq yox. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatların olması da əlavə üstünlük kimi qəbul edilə bilər. Qısası, yeni rəqəmsal seçim axtaranlar bu variantı da digər alternativlərlə yanaşı yoxlaya bilərlər. Məncə, ən obyektiv rəy real istifadə zamanı yaranır.